Over Ons & Ons Aanbod

Over Ons

Onze praktijk is opgericht door Ernst Kat. Hij is in 1964 geboren in Amsterdam. Na de middelbare school heeft hij een korte periode wiskunde gestudeerd maar is vervolgens overgestapt naar de studie filosofie in Leiden en Amsterdam. Hij is afgestudeerd bij Otto Duintjer. Vanuit zijn fascinatie voor de mens, andere culturen, spiritualiteit is hij na zijn studie en militaire dienst voor een half jaar in India op zoek gegaan naar een spirituele verbinding. Tijdens deze reis heeft hij veel geleerd over geloof, mens en vooral zichzelf. In 2003 heeft hij zich aangesloten bij de islamitische gemeenschap. Hij is psychologie gaan studeren en heeft zich aan de universiteit van Gent gespecialiseerd in de psychoanalyse. Hij is daar afgestudeerd bij Paul Verhaeghe. Na verschillende werkzaamheden als docent, psycholoog en begeleider van mensen met een verstandelijke beperking heeft hij in 2011 zijn eigen praktijk geopend. In de loop van de jaren is hij zich steeds meer gaan toeleggen op de behandeling van specifieke problematiek bij mannen. Zijn manier van werken is onlosmakelijk verbonden aan spiritualiteit en diepere betekenisgeving. Hij heeft veel affiniteit met het werken met mensen met een multiculturele achtergrond.

Aanbod

Bij problematiek die zijn oorsprong vindt in de (vroege) jeugd maken wij gebruik van psychoanalytische gesprekstherapie en hypnotherapie. Voor andere hulpvragen bieden wij praktische en oplossingsgerichte begeleiding en coaching.

Bij sommige soorten problematiek zijn alleen gesprekken niet voldoende. Lichaamsgerichte en sportactiviteiten kunnen dan een mooie aanvulling zijn.

Hiernaast bieden wij ook groepsgesprekken aan voor mannen. Deze bijeenkomsten zijn totaal vrijblijvend. Met andere mannen praten over waar je tegenaan loopt werkt helend en je kan hier ervaren dat je er niet alleen voor staat. Tijdens de groepsgesprekken wordt je aangemoedigd om stil te te staan bij je gedachten en emoties. We ondersteunen elkaar hierbij en leren om mild te zijn naar onszelf en elkaar.

We kijken naar hoe je op een vriendelijke manier kan opkomen voor jezelf, beter voor jezelf kan zorgen en je op een liefdevolle manier kan verhouden tot jezelf en je omgeving.